Chris Bergman

Hösten 2019 kom igång på ett fantastiskt sätt efter succéen i EWC premiär där Chris tog hem European Cup i superstock 1000cc med god marginal. Därefter blev det tester i Italy för Öhlins och sedan direkt till Sepang.

Mitt under monsun säsongen så var regn att vänta men även här var det överkurs! Först rullade man efter Safety Car några varv så att man kunde räkna in poäng, sedan var det stopp i 2 timmar med cyklarna i Parc Ferme som drabbade teamet hårt eftersom de gick i depå med fukt i tändspole utan åtgärder och då blev det stop fort när racet återupptogs. Men trots det så gick övriga resultat, teamets väg och man gick hem med 3:e plats ändå! Mycket bra.

Säsongen 2020 skulle bli startskott på en VM karriär i Supersport 600 och Endurance, men efter första racet kom olyckan på träningen i väntan på nästa race. En lång rehab period blev för lång tid för nåt seriös nytt försök i 2020, istället fick man hoppa in under Endurance VM och hjälpa teamet.

Det blev bra på slutet med riktigt fina tider som lyfte humöret! Teamet hade ett fantastiskt år och nu blir det mer!

Fantastisk bra start för Chris i Aragon!

Efter att ha haft ledningen de första 10 varven så hann några ikapp på slutet. När inget mer regn kom så räckte inte däcken till, men en sjätte plats i första racet var utmärkt. Även race 2 gav en bra känsla för fortsättning och 5:te plats i total listan.

Strulig helg i Estoril.

Denna helg vill man snabbt glömma men man fick med sig några viktiga poäng ändå. En lätt avåkning gav en dåligt startposition till bägge race och små saker funderade inte riktigt som de skulle. På slutet av race 1 fanns inget kvar och ett fel på generatorn misstänks.

Till race 2 så bytts motorn för att vara på den säkra sidan, och det blev lite lugnare, men det finns mer att göra inför det Italienska racet på Misano.

Ett stort steg framåt!!

Endurance World Championships (1a privatör)

Wojcik racing team tog en skön 2:a plats i EWC på Bol Dórs 24 timmars klassiker. Ett horribelt väder gjorde körningen livsfarlig och många team föll, men teamet hade varit i ledningen länge innan det blev stop efter ca 3 timmar.

Restart blev det tidigt på morgonen men Gino tog kommando igen och körde sitt livs race, och lämnade över till Chris som höll upp trycket på de ledande teamen. Ju längre racet gick ju mer klart blev det vilken prestation teamet hade gjort, Axel hoppade in ett par gånger och gjorde bra ifrån sig och med en timme kvar var det tight, med 3 team som slogs om 2:a och 3:e plats.

Gino pushade så mycket han orkade och med en snabb stopp med 20 min kvar, blev det klart att de behövde bara ta sig i mål. En stor händelse inom svensk roadracings historia blev ett faktum!

Äntligen en full säsong i supersport vm 2021

Efter ett 2020 med främst benbrott och Covid-19 så är det bara att fortsätta med rehab av benen. Just nu gäller det bara att träna träna träna!

Efter starkt arbete har Chris fått en möjlighet av kompisen Pontus Bergman att starta i Dubai turneringen, i sporthojs klassen, med en Yamaha R6:a, som är väl utrustad och klar för start med hjälp av Öhlins! Perfekt för träning under vintertiden.

Första helgen blev det 1:an hela vägen, dvs fp1, fp2, kval, race 1 och race 2. Mot ca. 17 deltagare.

Race helgen 2 pågår vid skrivande stund – December 2020 – och ser ut att gå samma väg, men denna gång med banrekord som målsättning. Det hände i race 1 och förbättrades i race 2!

”Races 5 & 6 were cancelled due to fog but will be run at the end of February, so 2 weeks in a row.

Kalender Supersport

Vi söker Personal Partners till Christoffer!

Christoffer Bergman är Sveriges bästa roadracer i alla kategorier just nu och tävlar på den högsta nivå en svensk har gjort på över 20 år. Som alla andra som tävlar så behöver man stöd för att klara att prestera på denna nivå vecka efter vecka.

En partner skall ha rätt inställning som ett företag kan var stolt över, det har Christoffer.

Här kommer en presentation av vad han kan göra för er!

Ta kontakt med oss så syr vi ihop ett paket som passar just ditt företag.

Läs mer

För produkter och mer info om Chris Bergman, gå in på CB71.se

Now our T-shirts and caps are soon ready for sale!

”Through my unique cooperation with Filip Backlund at Trackdays, you can learn how to get the best out of your riding with tips I’ve learnt during my career. Filip’s days are the best on the market today and your experience at his trackdays will be fantastic.

I will be at some of his summer events during the summer break in the World Championships. I really hope to see you there!”

Tävlings säsongen 2021har varit upp och ner med riktigt bra resultat. 6:a som bäst med långvarig ledning, till krasch och strul!

Men oftast har man plockat poäng (topp 15), bland dessa 30+ startande av hög kvalité. Det är inte bara att starta här och tro man är med i toppen. Klassen är känd för att hålla hög standard!

Tyvärr så tog säsongen slut nu i Portimao när Chris blev torpedad av en annan förare och han fick problem med sitt redan skadade ben – en spricka uppstod igen mellan skruvarna i skenan. Nu bli det att först få ordning på benen, sedan bli det att ta ut all metall så att benen kan läka ihop det sista utan stöd.

Bildgalleriet uppdateras kontinuerligt