Chris Bergman

Hösten kom igång på ett fantastiskt sätt efter succéen i EWC premiär så tog Chris hem European Cup i superstock 1000cc med god marginal. Därefter blev det tester i Italy för Öhlins och sedan direkt till Sepang.

Mitt under monsoon säsongen så var regn att vänta men även här var det överkurs! Först rullade man efter Safety Car några varv så att man kunde räknar in poäng, sedan var det stopp i 2 timmar med cyklarna i Parc Ferme som drabbade teamet hårt eftersom de gick i depå med fukt i tandspole utan att kunna åtgärder och då blev det stop fort när racet återupptogs. Men trots det så gick övriga resultat, teamets väg och man gick hem med 3a plats totalt ändå!!! Mycket bra.

Klart med VM i Supersport 600 tillsammans med teamet Wojcik.

Ett stort steg framåt!!

Endurance World Championships (1a privatör)

Wojcik racing team tog en skön 2a plats i EWC på Bol Dór klassikern 24timmars. Ett horribel väder gjorde körningen livsfarligt och många team föll men teamet hade varit i ledningen en hel del innan det blev stoppad efter ca 3 timmar.

Re-start blev det tidigt på morgon men Gino tog kommando igen snart och körde sitt livs race, lämnade över till Chris som höll upp trycket på de ledande teamen. Ju längre racet gick ju mer klart blev det vilket prestation teamet hade gjort, axel hoppade in ett par gånger och gjorde bra ifrån sig och vid en timme kvar var det tight med 3 team som slogs om 2a 3de plats

Gino pushade så mycket han orkade och med en snabb stopp med 20min kvar, blev det klart att de behövde bara ta sig i mål. En av de stora händelser inom svensk roadracings historia var ett faktum!

VM i Supersport 600 2020!!

Äntligen kan vi släppa denna fantastisk nyhet  – en svensk som kör VM!

Chris ha jobbat hårt under säsongen att hjälper teamet till framgånger inom EWC och efter mycket projektering och beräkningar ha teamet sagt ja till att backa Christoffer i detta VM.Tyvärr så krockar ett par datum med EWC men lösning på det tas senare. Nu är det full fart I förberedelse för premiären på klassiska Philip Island i Australien.

Krasch efter stressigt start!

Säsongen inleds med en stressad start då en del av godisen till hojen kom inte tills Philip Island otestat, och Chris själv hade bara en 60 tal varv på test hojen i Spanien.

Sakta men säkert så kom man in i körning på en 600cc igen men fortfarande med mycket som skulle testas och synkas ihop. Även efter testerna och träning hade man en hel del kvar att göra,

Men en 17 start plats var ok med tanke på allt detta. Racet kom Chris iväg bra kört om 3 st och fick hjälp av 2 krascher men sedan kraschade själv när en slang klämmar gick av och han fick vatten på bakhjulet! Nu kan det dröja ett tag innan nästa race som f.n. är Assen i April beroende på hur det går med Corona Viruset. Nu sikta man på lite testande i Spanien under pausen som uppstår! Vad som händer med Qatar är osäker än!

Kontakta oss

Kalender 2020

1 Mars philip island (Kört)

21-23 Aug assen hol.

28-30 Aug Aragon Spa

4-6 Sept Portimao por

18 – 20 Sept cataylunga spa

2-4 Okt le mans fra

9-11 Okt argentina

23 – 25 Okt  jerez  spa

6-8 Vov Rimini Ita

13 – 15 Nov T.B.A.

27 – 30 Nov Qatar

Bildgalleriet uppdateras kontinuerligt