Chris Bergman

Hösten kom igång på ett fantastiskt sätt efter succéen i EWC premiär där Chris tog hem European Cup i superstock 1000cc med god marginal. Därefter blev det tester i Italy för Öhlins och sedan direkt till Sepang.

Mitt under monsun säsongen så var regn att vänta men även här var det överkurs! Först rullade man efter Safety Car några varv så att man kunde räkna in poäng, sedan var det stopp i 2 timmar med cyklarna i Parc Ferme som drabbade teamet hårt eftersom de gick i depå med fukt i tandspole utan åtgärder och då blev det stop fort när racet återupptogs. Men trots det så gick övriga resultat, teamets väg och man gick hem med 3:e plats ändå! Mycket bra.

Klart med VM i Supersport 600 tillsammans med teamet Wojcik.

Ett stort steg framåt!!

Endurance World Championships (1a privatör)

Wojcik racing team tog en skön 2:a plats i EWC på Bol Dórs 24 timmars klassiker. Ett horribelt väder gjorde körningen livsfarlig och många team föll, men teamet hade varit i ledningen länge innan det blev stop efter ca 3 timmar.

Restart blev det tidigt på morgonen men Gino tog kommando igen och körde sitt livs race, och lämnade över till Chris som höll upp trycket på de ledande teamen. Ju längre racet gick ju mer klart blev det vilken prestation teamet hade gjort, Axel hoppade in ett par gånger och gjorde bra ifrån sig och med en timme kvar var det tight, med 3 team som slogs om 2:a och 3:e plats

Gino pushade så mycket han orkade och med en snabb stopp med 20 min kvar, blev det klart att de behövde bara ta sig i mål. En stor händelse inom svensk roadracings historia blev ett faktum!

VM i Supersport 600 2020!!

Äntligen kan vi släppa denna fantastisk nyhet  – en svensk som kör VM!

Chris har jobbat hårt under säsongen för att hjälpa teamet till framgång inom EWC, och efter mycket projektering och beräkningar har teamet sagt ja till att backa Christoffer i detta VM. Tyvärr så krockar ett par datum med EWC, men lösning på det tas senare. Nu är det full fart i förberedelse för premiären på klassiska Philip Island i Australien.

Krasch efter stressig start!

Säsongen inleds med en stressad start då en del av godsen till hojen kom till Philip Island otestade, och Chris själv hade bara ett 60 tal varv på test hojen i Spanien.

Sakta men säkert så kom man in i körning på en 600cc igen, men fortfarande med mycket som skulle testas och synkas ihop. Även efter tester och träning hade man en hel del kvar att göra,

Men en 17:de startplats var ok med tanke på allt detta. I racet kom Chris iväg bra, körde om 3 st och fick hjälp av 2 krascher, men kraschade sedan själv när en slang klämma gick av och han fick vatten på bakhjulet! Nu kan det dröja ett tag innan nästa race som f.n. är Assen i April beroende på hur det går med Corona Viruset. Nu siktar man på lite testande i Spanien under pausen som uppstår! Vad som händer med Qatar är osäkert ännu!

Ett race mot tiden!

Tyvärr fick inte Chris tävla på Jerez i slutet av Juli. Efter att ha genomfört Fp 1 – 3 och superpole, så bedöms han som ”unfit to ride”. Chris har efter en olycka på Motorcross träning kört ett hårt race mot tiden att bli frisk igen, men det räckte inte riktigt till. Osäkert i skrivande stund när han kan prova igen, men slutet av Augusti borde bli som senast, dvs Aragon Spanien!

Svårare än man hoppades!

Nu är stora delar av säsong spolade för Chris men lite test uppdrag åt teamet på Le Mans hjälpte teamet till en riktigt bra placering i EWC, nu är det bara Estoril kvar och där ska Chris hjälpa till igen. Under tiden lite test uppdrag åt Öhlins hjälper till att hålla igång träningen på hojen.

Kontakta oss

Kalender 2020

1 Mars Philip island (Kört)

1-2 Aug Jerez Spain (Unfit to ride)

8-9 Aug Portimao Portugal

23 Aug EWC Le Mans Frankrike

29-30 Aug Aragon Spanien

18 – 20 Sept Cataylunga Spanien

2-4 Okt Magne Cour Frankrike

17-18 Okt Estoril

Bildgalleriet uppdateras kontinuerligt