NY SATSNING 2021!

Nyköpt inför 2021. SplIrrans ny MC levererad i låda, med en Kawasaki Ninja 2020, plus alla uppdateringar som krävs för att var med i toppen av klassen!

Både bra och dåligt i Linköping!

Fanny hade ingen bra relation till Linköping tidigare, men efter fredagens testar och lite ändringar hit o dit så var vi med i matchen. Men vissa saker var inte riktigt rätt, vi hade känningar i växlingarna som gjorde henne osäker, som vi nu är ganska säkra att det har att göra med gafflarna i motorn som inte riktigt är med i matchen. Det gjorde så att hon bara hade 4,5 o 6:an att köra med! Kval kom därefter – en startruta längre bak (15) – men det förvaltades bra med en bra start. Håkan gjorde lite förändringar för att försöka kompensera bort dessa begränsningar, men 3:an är en viktig växel i Linköping. Trots detta så klättrade hon genom fältet och slogs runt 9, 10 när hon råkade ut för en olycka, en snabb vändning upp på insidan av en annan förare som vek in samtidigt resulterade i ett tidigt slut på racet!

Söndag gick saker bättre trots trasiga plastdetaljer och lite böjda detaljer. 10:de kvalplats höll ändå in i målet, och fler fina poäng trots en utgångspunkt som inte var den bästa. Tyvärr fick vi ingen bra värdemätare på fler förändringar, bl.a. byte av däck till Michelin, som jag måste säga ställde upp fantastisk bra! Jocke ska nämnas för sin input! Även bränsle bytte vi, men det är svårt att veta vad det ger innan allt fungerar. Nu vet vi inte när vi får hem delar så Falkenberg känns avlägset just nu, men Anderstorp skulle kunna bli ett kul avslut med fler besked om saker som är gjort. Fanny utvecklas riktigt bra just nu och uppfattar vad som ske i motorcykeln på ett bra sätt och ger oss den feedback vi behöver för att gör rätt saker.

Om mig

Jag heter Fanny Hammarberg och är nog på det stora hela en ganska vanlig tjej i övre tonåren, med kanske lite mer ovanliga intressen. 

Hittade roadracing efter att min morbror köpte en minimoto till mig i sexårspresent men började inte köra på bana och ta licens förrän jag var nio. Körde en del på min Honda NSF 100 men växte till slut ur den och bytte till en Kawasaki Ninja 250. Efter ett år med 250 tog jag en pause innan jag köpte en mer konkurrenskraftig Kawasaki Ninja 400. Ninjan passar mig bra och jag har under våren 2020 utveklats mycket i min körning. Mina två största förebilder i roadracing är Fabio Quartararo och Ana Carrasco. 

 

Mitt livsmål utanför sporten, sedan jag var liten, är att driva ett eget hotell och jag planerar att söka en managementhögskola i Mellaneuropa efter gymnasiet. Läser andra året ekonomiprogrammet, inriktning juridik, på̊ Thorén Business School i Gävle, för en god start på min resa.

Jag har alltid varit väldigt aktiv i samhällsfrågor, speciellt när det kommer till trygghet och har haft flera olika roller i föreningslivet.

Bor på en liten gård utanför Gävle med min mamma men när vi trivs som bäst är vi i Spanien med hojen. 

Har en långhårig katt vid namn Stella som är min “bebis” och sover alltid i min säng. 

Går gärna ut och äter och då ligger sushi eller en fin köttbit högt på menyvalet. 

Uppskattar en actionfilm på bio, gärna Marvel, men trivs även med någon relationsserie hemma framför datorn.

Gillar design och favoritfärgen är blå. Klär mig gärna i kavaj, men “hoodien” fungerar bra den med.