Summertime Blues Festival - 29 Juli 2023

Preliminärt datum 2024

Lördag 27/7

Band & Aktiviteter

Lördag 29/7
Grindarna öppnar 17:00
17:00 – 18:00  Inspelad musik från scenen
18:45 – 19:00  Double Comfort
19:00 – 20:00  Bluebenders
20:00 – 20:15  Double Comfort
20:15 – 21:05  Slowman
21:05 – 21:20  Double Comfort
21:20 – 22:10  Mikael Rickfors
22:10 – 22:25  Double Comfort
22:25 – 23:15  Eric Gadd
23:15 – 23:30  Double Comfort
23:30 – 00:20  Virginia & Skybenders
00:30  Hemgång

Arrangören förbehåller rätten att justera tiderna vid nöd.

Nya lokala band, trubadurer och bluesband kommer visas här.

Plats

Udden vid Näset i Karlskoga.

Information

M.R. Events är stolta att samarbete med Karlskoga Rock & Blues Förening som ska bli ett återkommande arrangemang, Karlskoga Summertime Blues & Kids Festival.

Nu för 2:a året i rad börjar vi hitta rätt med eventet. Titti fortsätter att presentera ännu flera artister som nu spelar samma kväll.

Biljetter finns att köpa lokalt på Pumphuset vid Näset eller Daisuke Sushi i Karlskoga centrum (betalas med Swish) eller köp biljetter direkt på nätet via  Tickster.

Priset: 450 sek (+ tickster avg.)

Välkommen till Näset Karlskoga!

Titti Hansson

Från City Radion som presentatör

Spelplatsen Näset Karlskoga

Scenen står längst upp efter Kanotklubben som blir Backstage. Det inhägnande området är ca. 1300m2.

Byggnaden bakom den med gul fasad är restaurangen Gamla Pumphuset. Här serveras mat och dryck, inkl. öl och vin.

Till höger om vägen in på området kommer ett flertal marknadsstånd att finnas.

Staden har ca. 30.000 invånare och de flesta har cykel- eller gång-avstånd till spelplatsen, plus bra bussförbindelse med Karlstad, Örebro, Kristinehamn och Degerfors mm – tåg likaså till Degerfors.

All servering sker genom Restaurangen Pumphuset som har en härlig miljö. De står även för maten till band och funktionärer med hjälp av sina samarbetspartners.

Stort utökad sittplatsområde närmare scenen till 2023.

Karlskoga Kommun är markägare och allt sker genom upplåtelse av marken från dem.

Samarbetspartners

Vi som arrangerar är M.R. Trading & Events AB, ledd av Mike Luff – engelsman som har drivit Gelleråsen motorbana i 27 år och arrangerat spelningar sedan 1983 i bl.a. Lindesberg med alla toppnamnen på 80-talet – även på Motorbanan har vi haft större musikevents. Han började som Discjockey i London, Mallorca och Stockholm, och har utbildning inom Media.

Scen, ljud och ljus kommer från Värmlands Ljud o Ljus, och med närhet till hemmabas gör det tryggt om nåt skulle saknas / behövas.

Karlskoga har ett fantastiskt bra rykte i branschen med stora events inom musiken under många år. Nobelstadion, Folkets Park och Stranddagarna är bara några av spelplatserna som har tagit emot artister från hela världen.

Artister 2023

Slowman

Bakom namnet Slowman döljer sig gitarristen, sångaren och kompositören Svante Törngren som släppte sitt första egna album 2008. Det kom efter en lång tystnad sedan han lämnat skivbranschen i vredesmod i mitten på 1980-talet. Istället ägnade sig Svante Törngren bara åt liveframträdanden i en mängd olika konstellationer. Under åren blev han en välbekant profil på Stockholms pubscener; bland annat uppmärksammad för sina ZZ Top och Hendrix–tolkningar.

Men sakta växte högen av egna låtar i skrivbordslådan och efter 24 år var det äntligen dags för en solodebut med enbart eget material: THE BEST OF SLOWMAN. Albumet rosades av kritiker både på hemmaplan och ute i Europa och redan 2010 kom en lika uppskattad uppföljare: I’M BACK. Samma höst släpptes också en tribute till Jimi Hendrix till 40-årsminnet av hans död: HEY JIMI – Slowman & Friends plays Hendrix.

Spelas flitigt på radiostationer i Europa, Storbrittanien och USA, och har haft 100-tals konserter runt om i Sverige.

Double Comfort

Double Comfort

I år ha vi tagit hjälp av Double Comfort för att hålla igång publiken både före de andra börjar, och mellan akterna på scenen.

Sven Karlsson och Peter PG Gustavsson ha hållit ihop några år nu, och spelar bara för att ha roligt! Vi är jätteglada att de vill vara med på Summertime Blues!

Eric Gadd

Eric Gadd debuterade med plattan Hello! 1987 och har släppt klassiker såsom Bara Himlen Ser På, Do You Believe in Me, Why Don’t You, Why Don’t I och Vi Kommer Aldrig att Förlora. Han har Grammisbelönats tre gånger och sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt.

Nu i vintras kom hans nya hyllade album ”Vykort från 2000-talet” – där åtta aldrig tidigare utgivna låtar och fem låtar från hans tidigare album får glänsa tillsammans.

VIRGINIA AND SKYBENDERS

Äntligen är dom tillbaka i Karlskoga!

Virginia började sin musikaliska resa i gospelkör, och bosatte sig senare i New York där hon spelade med bland annat kända trummisen Dennis Davis. Bandet träffades under Åmåls Bluesfestival 2009, formades nästa år, och har hundratals spelningar sen dess.

Virginia and Skybenders Bandet har haft paus ett tag, men i år 2023 gör de en comeback säger kapellmästare Tobias Samuelsson. Bandet ansågs som en av de absolut bästa bluesbanden som Sverige nånsin sett, och kommer säkert att återta den platsen. Virginia Pihlblad tar hand om micken och är en stark addition till bandet!

Virginia och skybenders har lovordats i både press och av publik. ”Ett enastående band som ger allt på varje spelning.”

The Blue Benders

The Blue Benders etablerade sig i Bluessverige med ett sound som tilltalar både nya och gamla bluesfans. Att den unga gruppen kan leverera på den här nivån är häpnadsväckande. Folk så gott som vallfärdar långa vägar för att se dem, och i Stockholm orsakar de långa köer och nära till hysteri.

Under åren har flera medlemmar gjort stora framsteg. Utmärkelser och nomineringar i Bluespoddens årliga omröstningar. Signering med Warner Music. Låtskrivande som kommit upp på amerikanska billboardlistan och amerikanska radiolistan. Samt flera priser from Åmåls Bluesfestival, Sveriges största i genren.

Mikael Rickfors

Mikael Rickfors! En av grundarna till Sveriges första s.k. supergroup, Grymlings. Micke har också hur många låtar som helst som fortfarande spelas på radion dagligen eller vad sägs om: Vingar, The River, Som Stormen River Öppet Hav, When a Man Moves a Woman, Vart tog alla Vilda Kvinnor Vägen?

Kavalkad 2022

Se mer av vilka aktiviteter och härliga stunder vår festival har erbjudit under 2022!

Backstage & Publik 2022